Kursustilmelding

Torsdag den 7. november kl. 14.00
Fremtidens fødevarer? v. Enorm, Horsens

Insekter er fremtidens proteinkilde. De skal være en del af vores fødevarer, fordi de er miljø- og klimavenlige, sunde, og smager godt.
ENORM arbejder med at udvikle og producere fødevarer med insekter. ENORM ønsker at sprede budskabet om insekters fordele som animalsk proteinkilde og gøre det nemt for forbrugeren at få en bid af fremtiden. Den gode historie skal fortælles, så vi kan få flere til at spise insekter. På sigt skal insekter indgå som en ingrediens til produktion af fødevarer. Visionen er at substituere store dele af de mere miljøskadelige proteinkilder fra fx rødt kød med proteiner fra insekter.
Der vil under foredraget blive udleveret smagsprøver til tilhørerne.

Torsdag den 14. november kl. 14.00
Forsvar for Martha v. Linda Lassen

En roman om husmandskonen Martha, der får 12 børn, heriblandt datteren Mette. Efter fødslen bliver Martha indlagt på Middelfart Sindsygeanstalt, hvor hun tilbringer det meste af sit voksenliv og dør som 33-årig. Tiden er 1910-45, hvor Martha vokser op som plejebarn, fordi hendes mor, med øgenavnet Sofie Sutsko, ikke kan have hende med i sine tjenestepigestillinger på de midtfynske gårde. I foredraget vil Linda Lassen bl.a. komme ind på, hvad der har inspireret hende til at skrive bogen om research-udfordringer, romanens personer og den tid, bogen omhandler. Nogle af temaerne vil være kvindeliv før og nu og behandlingen af psykisk syge.

Torsdag den 21. november kl. 14.00
Poul Reichhardt v. Danny og Jess

Nævner man navnet ”Poul Reichardt” er det vist de færreste, der er i tvivl om, at det er ham fra Morten Koch filmene, Huset på Christianshavn, Matador osv. Danny og Jess giver os chancen for at genopleve Poul Reichardt for en stund.
De tilbyder et par timer om Poul´s opvækst, liv og død, alt sammen krydret med sange fra hans samling af plade- og filmindspilninger, som folk kan synge med på.
Vi kommer omkring historierne og anekdoterne ved numre som ”Er du dus med himlens fugle” – ”Pigelil” – ”Den allersidste dans” og mange mange flere.
Det er vennerne Jess Christensen og Danny Bruslund, der har sammensat et musikalsk
foredrag om Poul Reichardt.

Torsdag den 28. november kl. 14.00
Optimer din hjerne v. Albert Gjedde

Hver eneste dag har vi brug for at huske, lære og navigere i en verden fyldt med informationer. Det er kroppens suveræne
kommandocenter, hjernen, der løser disse opgaver. Men hvordan fungerer hjernen egentlig? Hvilke dele af hjernen bruger vi
hvornår, og hvorfor går det nogle gange galt?
Hvorfor glemmer vi gang på gang de samme ting? Den gode nyhed er, at din hjerne kan komme i topform, og at det aldrig er for sent at gå i gang. Med den rigtige træning, søvn, kost og motion kan du forbedre din hukommelse og koncentrationsevne og blive endnu bedre til at prioritere og tage beslutninger i hverdagen. Få inspiration til, hvordan du optimerer din hjerne.
Hjerneforsker Albert Gjedde modtog i 2012 årets forskningskommunikationspris for sine evner til at formidle svær forskning.