Sponsorater

Støt vores annoncører

Torsdag den 2. september kl. 14.00
Der står kvinder bag alt – også Luther v. Torkild Jensen

I 2017 fejrede vi 500-års reformationsjubilæum. Måske mener vi, at vi nu har hørt alt om Luther og at han skal have lov til at hvile nu.
Men hvad med hans spændende hustru Katharina von Bora?.
Foredraget giver et indblik i hendes liv - fra bortløben nonne til bagkvinde for en af 1500-tallets mest kendte skikkelser - og i samtiden på det tidspunkt.

Torsdag den 9. september kl. 14.00     Programændring
Hiphophøjskolesang! v. Helge Teglgård

Hvad er det mon de synger om?
Har Ingemann og Aakjær noget til fælles med en moderne popsanger?

Hvad var det dog der skete med den venlige lyd og de iørefaldende melodier i den danske sangskat?
Vi vil undersøge udviklingen i lydbilledet i de seneste årtiers populærmusik og lede efter fælles sproglig-musikalske temaer i højskolesang, pop og rock, så vi kan bygge bro over en musikalsk generationskløft. Vi synger sange af Aakjær, Ingemann og Blicher, og lytter til Elvis, Beatles, Marie Key, Simon Kvamm og Per Vers.

Torsdag den 16. september kl. 13.00 - 16.00
Jubilæum

Dørene åbnes kl. 13 og det er ikke muligt at reservere pladser. Der vil fra kl.13-14 blive serveret lidt spiseligt og drikkeligt, samt holdt en tale eller to ...
Fra kl. 14 underholder Halfdanskerne, kun afbrudt af kaffe og lagkage. Vi slutter af ca. kl. 16.

Arrangementet er for medlemmer af OK-Klubben.

Torsdag den 23. september kl. 14.00
Tak for sangen, Carl v. Ida Vorre

Carl Nielsen var en særdeles alsidig komponist. Mens han i udlandet er kendt for sin symfoniske musik til  koncertsale, forbinder mange danskere ham i høj grad med en lang række folkelige sange. Han har komponeret omkring 300 sange. I foredraget vil Ida Vorre se nærmere på sangkomponisten Carl Nielsen, hans produktion af folkelige sange og sætte dem ind i en historisk kontekst.
Undervejs vil der være rig lejlighed til selv at synge med på nogle af sangene.

Torsdag den 30. september kl. 14.00
Korsbæk i mit hjerte v. Henning Hansen

Matador er et stykke danmarkshistorie, der udspiller sig i en lille dansk købstad 1929-1947.
En filosofisk, humoristisk og kærlig skildring af Lise Nørgaards fuldstændige usminkede sandhed om os alle. Gode fortællinger, båret af enestående nuancerede  personskildringer, må opleves igen og igen. Vi kender og elsker personerne i Korsbæk – vi går sammen bag om disse vidunderlige karakterer: Ingeborg, Maude, Kathrine, Agnes,
Laura osv.