Torsdag den 7. maj kl. 14.00
Hawai’i - Naturens mesterværk v. Åse Thomassen

Hawai’i er naturens mesterværk. Med mit kamera har jeg forsøgt at indfange den dramatiske natur på de fi re øer, Hawai’i Big Island, Maui, Oahu og Kaua’i. For mig var mødet med Hawai’i en så stærk, sanselig oplevelse, at jeg måtte tilbage og opleve det alt sammen igen og igen.
Belønningen var et indblik i øernes oprindelse, befolkningens mangfoldighed og livsstil samt en dyb respekt for naturens rigdom.
Men med i bagagen hjem var også en vemodighed over, at økonomiske interesser er i fuld gang med at forvandle naturens mesterværk til et menneskeskabt turistmekka.

Onsdag den 13. maj
Udflugt til Jyllands hovedstad Aarhus. Endagsudflugt til Aarhus teater og guidet rundvisning på Aarhus havn

Dagsprogrammet for turen:
Kl. 08.00 Mulighed for kaffe og et rundstykke i OK-klubben. (Tilsagn gives ved tilmelding)
Kl. 08.30 Afgang fra OK-Klubben
Kl. 10.00 Guidet rundvisning på Aarhus Teater, som blev opført i slutningen af 1800-tallet. Det er en fantastisk flot bygning, tegnet af arkitekten Hack Kampmann. Der er i dag 5 scener under samme tag, så vi får meget at se og høre.Efter denne spændende tur er sulten ved at melde sig, og vi begiver os til Teaterbodegaen. De disker op med en lækker frokost med kolde og lune retter, dertil er inkluderet en genstand. Restauranten fik sit navn i 1959, efter at der havde været både slagterbutik, konditori og café. Et hyggeligt sted med historie og sjæl.
Kl. 14.00 Vi fortsætter nu videre til havnen, hvor vi – kørende – skal på havnerundfart i vores bus. Vi får en pensioneret lods som guide, og han kender havnen ud og ind. På 1½ time kommer vi rundt på store dele af havnen og ser bl.a. alt det nye, der er skudt op ved Aarhus Ø, samt de store udvidelser, der er i gang. På vej mod Kolding holder vi ind på Hørning Kro og får kaffe, bolle og lagkage.
Kl. 18.00 Slut ved Ålegården

Pris for hele dagen kr. 665,- som dækker bus, guidet rundtur, frokostbuffet inkl. 1 genstand, guidet havnerundfart samt kaffe, bolle og lagkage.

Torsdag den 14. maj kl. 14.00
U-noderne

U-noderne er et sangkor i Kolding, der blev stiftet i 2005, bestående af både mænd og kvinder. Vi optræder gerne for mindre og større forsamlinger, som kan tælle op til 200 personer. Vi synger nyere og ældre danske og engelske sange. Vi gør en forskel, hvor vi kommer, og det fortælles, at publikum er mærket i op til fl ere dage, hvor de fortsat nynner på vores sange og er påvirket af vores livsglæde. Vores ”Syng Med Arrangementer” er velkendte, og publikum elsker at synge med.

Torsdag den 28. maj kl. 14.00
Fra Hastings til Bayeux – erobringen af England v. Torben Brink

Harold Godwinson havde ikke engang været Englands konge i et år, da han blev besejret af Vilhelm Erobreren i slaget ved Hastings. Det var i 1066, og selv om det er længe siden, har vi et ualmindeligt godt kendskab til begivenhedernes gang fra den detaljerede beskrivelse på Bayeux-tapetet. Men her er det sejrherrens version af sin egen heltemodige indsats, vi får serveret.
Med udgangspunkt i tapetets historie og i den historie, som tapetet selv fortæller, skal vi prøve at bevæge os et skridt videre: Vi skal høre, hvad tapetet absolut ikke fortæller noget om, og vi skal se, hvor det fortæller noget andet end den skinbarlige sandhed. Men først og fremmest skal vi have fat i nogle af de mange tilfældigheder, der – dengang som nu – har det med at være afgørende for historiens gang.