Torsdag den 2. maj kl. 14.00
Murens Fald v. Hans Jørgen Petersen

I 2014 blev det fejret, at det var 25 år siden, at Muren faldt. Hans Jørgen Petersen vil fortælle om Murens historie, flugten fra DDR, Stasi, hverdagslivet i DDR, styrets holdning til kirken og meget mere. Foredraget vil blive krydret med diverse anekdoter og interne DDR-vittigheder.
Foredraget vil desuden give inspiration til læsning af diverse bøger om emnet. ”Jeg har et særdeles indgående kendskab til
DDR´s historie og livet i DDR, som jeg har erhvervet bl.a. gennem utallige besøg, første gang i 1966, hvor jeg i forbindelse med et studieophold var så uheldig at blive arresteret og senere skygget af Stasi”.
Hans Jørgen Petersen er studielektor, cand. mag. i tysk og dansk.
Et arrangement i samarbejde med OK-Skolen

Torsdag den 9. maj kl. 14.00
Sanggruppen ”Solong”

Solong er en sanggruppe fra Kolding, som er startet i foråret 2018. Der er i dag 19 sangere i sanggruppen. Repertoiret spænder over nye og gamle danske og engelske sange. Gruppen lægger stor vægt på, at det handler om at have det festligt, folkeligt og fornøjeligt, både når vi øver og når vi optræder.
”Vi tager ud og underholder med nogle af de sange, vi alle kender og tit går og synger i dagligdagen. Vi har god musik med, og vi underholder på en måde, så vi alle har det hyggeligt og sjovt. Du kan også blive udsat for lidt overraskelser undervejs. Både af vores herlige toastmaster Otto Skak og af sangere, der optræder som solister. Vores repertoire er meget alsidigt og spænder over friske sange fra bl.a. Beatles, Kandis, Four Jacks og Seebach for lige at nævne nogle. Men vi kan såmænd også finde på at synge et lidt vildere Volbeat nummer, hvis der er stemning for det.
Vi er ikke Danmarks største kor, men vi sørger for at skabe nogle timer, som dem vi besøger kan huske og glæde sig over længe efter.” Gruppen medbringer sanghæfter, så der er god mulighed for at få rørt stemmebåndet.

Torsdag den 16. maj kl. 14.00
Arveregler - Hvordan v. Paul Jepsen

Arvereglerne, herunder reglerne for testamente findes i arveloven. Den gældende arvelov trådte i kraft fra starten af 2008 og kan være svær at forstå, uden særligt kendskab til det sprog, der anvendes i lovgivningen.
Arveloven indeholder nogle meget præcise regler, som dog kan afviges i et vist omfang. Advokat Paul Jepsen vil denne eftermiddag – i OK-Klubben – fortælle om arv på en måde, så vi alle bedre kan forstå lovens tekst. Har du spørgsmål til fortolkningen af loven, eller er der bare noget, du ønsker at få uddybet, skal du endelig møde op denne eftermiddag.
Et arrangement i samarbejde med OK-Skolen.

Mandag den 20. maj kl. 05.45 til fredag den 24. maj
Vintur til Alsace - i samarbejde med Kolding Vinhandel

OK-Klubben og Kolding Vinhandel arrangerer i samarbejde med Erik Helk en vinrejse til Alsace fra den 20. maj 2019 til den 24. maj 2019.
Rejseledere på turen er Kresten Vestergaard Frandsen, Erik Helk og Erik Demant.
Værktøjet til turen er en proptrækker og et glas. Begge dele udleveres til alle ved rejsens begyndelse.
Pris: 4.600 kr. I prisen indgår:
• Kørsel frem og tilbage i moderne langtursbus
• 4 overnatninger på Hotel Le Colbert i Colmar inklusive morgenmad
• Vinsmagninger i henhold til detaljeret program
• Frokost tre dage med vin inklusive
• Gallamiddag inklusive vine

Se hele programmet for denne tur.

Torsdag den 23. maj kl. 14.00
Godhavnsdrengen v. Poul Rasmussen

Poul var i 60’erne anbragt på Skolehjemmet Godhavn. Hans livshistorie er fortalt i Ole Tornbjergs bog ”Drengen fra Godhavn”, og han har været konsulent på filmen ”Der kommer en dag”, som netop handler om Godhavn.
Poul vil berette om tiden på Godhavn i tresserne og om livet efterfølgende samt de konsekvenser, det har givet ved at have været anbragt på hjemmet. Han vil i foredraget fortælle om bogen og filmens tilblivelse, men kan især fortælle om, hvor svært det har været at begå sig i livet efter Godhavn. De blev udelukkende brugt som arbejds-/forsøgsdyr og fik ikke nogen skolegang.