Torsdag den 6. februar kl. 14.00
”Rundt om Dirch Passer” v. Lillian Hjorth Westh

Alle kender Dirch! Der var nærmest landesorg, da han døde i 1980.
Vi har alle grædt af grin, når han foldede sig ud på scenen, fordi han mestrede den ”lette kunst”, der er så svær.
Han gjorde det med elegance og følsomhed, og han havde den medfødte sans for timing, som er så vigtig, når humor skal blive til kunst.

Torsdag den 13. februar kl. 14.00
Konspirationstænkning, falske nyheder og ekkokamre v. Erik Jakobsen

Lige siden mordet på John F. Kennedy i 1963 har USA været rugekasse for en lang række mere eller mindre vidtløftige
konspirationsteorier. Fænomenet har været betragtet som kulørt underholdning, der kunne sælge bøger som Da Vinci Mysteriet og Millennium trilogien – men for en række iagttagere har det længe været klart, at brede kredse i USA (og Mellemøsten) har haft deres helt egen tro om tingenes ”virkelige sammenhæng.” Det er dog først med Donald Trump, at den brede offentlighed har mødt det fulde omfang af den konspiratoriske tænkning, der kan bruges til at sætte spørgsmålstegn ved stort set hvad som helst.

Det er imidlertid et våben, der skal bruges med stor forsigtighed, hvis det ikke skal underminere vores åbne samfund.
En række nyere konspirations-forestillinger gennemgås, hvorefter konspirationerne omkring angrebene på World Trade Center og Pentagon 11. september 2001 undersøges nærmere. Det viser sig, at konspirationstænkningen både har dybe almenmenneskelige rødder og i sine amerikanske udgaver også kan spore en kerne tilbage til 1800-tallets fundamentalistiske sekter, i foredraget eksemplificeret ved Mormon-kirken.

Torsdag den 20. februar kl. 14.00
Myter og fortællinger fra den græsk/romerske kulturarv v. Ann-Sofie Lund Knudsen

De græske og romerske myter gennemsyrer vores sprog og kultur - ofte helt uden at vi er klar over det. Derfor kaldes oldtidens Grækenland og Rom ofte for den vestlige kulturs vugge. I dette foredrag kommer vi omkring en række af netop de myter fra det græsk-romerske fortællerunivers, der ligger til grund for Vestens måde at tænke og udtrykke sig på - helt frem til i dag. For hvorfor hedder det egentlig ”kronologi”, hvem har besluttet, at ”kærlighed besejrer alt”, hvad gemmer der sig i Minos’ labyrint, og hvordan blev guderne udødelige?
Ann-Sofie Lund Knudsen vil fortælle om Verdens skabelse og forvandlinger ifølge græsk/romersk mytologi til en eftermiddag i myternes tegn.

Et foredrag i samarbejde med OK-Skolen.

Torsdag den 27. februar kl. 14.00
Nordiske viser iblandet fællessang v. Mette og Børge Solkær med Søren Iversen

Mette og Børge Solkær er kendt som fine fortolkere af nordiske, irske og skotske sange og viser. Ikke mindst er de kendt for deres livsværk Cafe Ellegaard i Stursbøl, som hver sommer for fulde huse danner rammen om en perlerække af musikoplevelser.
Søren Iversen er en af landets fineste spillemænd. Mette Solkær synger og spiller bas, og Søren Iversen tilfører trioen en ekstra dimension med sit violinspil. Trioen leder med sikker hånd gennem fællessangsarrangementer.
Det bliver en munter eftermiddag med sang og musik.